Voice Picking

Het toepassen van spraaktechnologie, en met name voice picking, biedt veel voordelen voor bedrijven in iedere sector. Medewerkers hebben hun handen vrij om orders voor te bereiden. Mede daardoor worden verbeteringen gerealiseerd in efficiëntie, nauwkeurigheid (foutenreductie) en werkritme.Procesanalyse (DC Walkthrough)

Tijdens een DC Walkthrough bekijkt DatAction samen met u het functioneren van uw huidige orderpickproces. Hierbij analyseren we het proces, de fysieke inrichting van het magazijn, de productiviteit en nauwkeurigheid van het huidige orderpicksysteem. Daarnaast wordt bepaald op welke manier voice picking kan bijdragen aan het verbeteren van uw werkproces.

Aan de hand van de metingen en een analyse van het huidige orderpicksysteem, worden terugverdientijd en ROI (Return On Investment) bepaald voor de nieuwe Voice Picking oplossing. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen om verder te gaan met uw project. 


Voordelen voice picking 

Voice picking biedt een totaaloplossing voor het:

  • Nauwkeurig beheren van voorraden en goederen. Klanten willen uiteraard een snelle en correcte bediening. Door voice picking te implementeren zal de foutenmarge tot een minimum gereduceerd worden en kan een klant steeds genieten van een correcte service.
  • Verhogen van de productiviteit van werknemers. Zij houden hun handen vrij om orders voor te bereiden en kunnen zich focussen op een correcte opvolging van bestellingen. Bovendien wordt de veiligheid in een magazijn op deze manier verhoogd.
  • Flexibele integratie met andere systemen. Voice Picking maakt onderdeel uit van een totaaloplossing waarbij hardware en software gecombineerd worden. De integratie met het achterliggende WMS of ERP systeem gebeurt erg vlot en efficiënt, zonder dat er ingrijpende wijzigingen dienen te gebeuren binnen dit WMS of ERP systeem. Daarnaast is de voice picking software compatibel met het breedste assortiment robuuste hardware, zoals barcodescanners, terminals, tablets, ...

Optimaliseer uw orderpickproces in het warehouse of distributiecentrum met voice-oplossingen van DatAction. Met de nieuwste voice technologie zorgen wij voor minder fouten en een hogere efficiëntie.


Uitdagingen bij de implementatie van voice picking systemen

Bij de implementatie van van een voicepicking systeem dient altijd rekening gehouden te worden met enkele terugkerende uitdagingen. Door onze expertise zijn wij gewapend om deze obstakels op een efficiënte manier te overbruggen.

  • DatAction zorgt voor een sterk wifi signaal om een draadloze connectie in het volledige magazijn of warehouse te garanderen.
  • Spraakgestuurde systemen kunnen problemen ondervinden met het herkennen van bepaalde stemmen en accenten, of zelfs belemmerd worden door achtergrondgeluiden. DatAction's voice technologie herkent probleemloos verschillende stemmen, accenten en dialecten, terwijl achtergrondgeluiden weggefilterd worden.
  • DatAction voorziet trainingen en opleidingen voor uw werknemers teneinde hen vertrouwd te maken met deze voice technologie.
  • DatAction voorziet extra opvolging en service na implementatie zodat uw voice systeem vlot blijft functioneren. Hierbij worden ook software updates geïnstalleerd.

Met voice picking beheert u uw warehouse sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter, waarbij ook uw medewerkers ergonomisch en veilig kunnen doorwerken.

Interessant voor uw bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of advies op maat.