Uw warehouse wil dringend over naar Android!

oktober 2020

In deze uitdagende coronatijden, boomt e-commerce meer dan ooit tevoren. En Microsoft stopt in 2020 definitief met de support van Windows voor mobile devices. Het gevolg is dat alle fabrikanten nu volledig inzetten op Android als operating system op handhelds en dat binnenkort geen mobiele handterminals meer kunnen worden geleverd die op het Windows platform werken. Voor bedrijven en warehouses betekent dit een grote verandering. Werken jouw scanners nog op Windows? Dan is het nu de tijd om de transitie naar Android als modern, flexibel en toekomstgericht operating system te gaan onderzoeken.

Geschikt voor zakelijk gebruik

Android is het mobiele besturingssysteem van Google, dat initieel ontwikkeld werd voor de voor de consumentenmarkt. Omdat het een toonaangevend operating system op smartphones is, zijn veel gebruikers er al aan gewend. Echter, zakelijke toepassingen stellen heel andere eisen aan levensduur, compatibiliteit, beveiliging en beheer. Daarom is er hard gewerkt aan het optimaliseren van Android voor zakelijk gebruik. Dankzij een aantal grote hardware-fabrikanten is Android nu ook toonaangevend op mobiele robuuste devices en handhelds voor logistieke processen.

Voordelen Android?

Android biedt naast veiligheid en compatibiliteit voor zakelijke toepassingen, ook een grote aanpasbaarheid. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van alle technologische verbeteringen in de hardware door bediening via een touchscreen, moderne grafische weergave en gebruik van de scanner en camera. De Android toepassingen ondersteunen warehouse medewerkers nu reeds voor order picking, goederenontvangst, inventariseren van voorraden, scannen van documenten en maken & delen van foto’s. Deze verhoogde stroomlijning van de workflows is toekomstbestendig en biedt een optimale gebruikerservaring.

DatAction voor een gestructureerde migratie

Voor uw bedrijfskritische logistieke processen is de werking van uw mobiele terminals en scanners essentieel. Daarom is het belangrijk om goede voorbereiding en ondersteuning te hebben bij de migratie van Windows naar Android. DatAction medewerkers hebben een succesvolle track record bij het begeleiden van de transitie. Zo zetten wij bijvoorbeeld een proof of concept voor onze klanten op, waarbij de nieuwe Android-software op demoapparatuur geïnstalleerd wordt. Doordat medewerkers kunnen ervaren hoe Android functioneert ten opzichte van Windows, wordt de transitie gemakkelijker. Op die manier nemen we een stuk onzekerheid weg en wordt de bedrijfscontinuïteit verzekerd.

Meer informatie? Neem contact met ons op, we kijken uit naar je bericht.