Luisteren is het allerbelangrijkst in mijn vak

februari 2022

Marlies Welters is Accountmanager Solutions voor de Belgische markt bij DatAction. Hoe ze in het vak is gerold, waarom ‘luisteren’ cruciaal is in haar vak en op welke oplossing ze het meest trots is lees je in dit blog!

Wanneer ben je bij DatAction begonnen?

“Ik heb psychologie en gezondheidspromotie gestudeerd, maar ben via hostessenwerk de verkoopwereld ingerold. De appel valt eigenlijk niet ver van de boom aangezien mijn moeder vroeger ook in de verkoop heeft gezeten en mijn vader er nog altijd in actief is. Sinds 2016 ben ik als accountmanager actief in de technische sector. Vanaf september 2021 ben ik bij DatAction in dienst. Ik wilde graag ervaring opdoen in een ander werkveld en zo ben ik beland waar ik nu ben.”

Een achtergrond in psychologie helpt vast in je advieswerk. Wat vind je daarin belangrijk? “Luisteren, luisteren en nog eens luisteren! De meeste fouten worden gemaakt door misinterpretatie of door gebrekkige communicatie. Daarnaast is het belangrijk dat je een band krijgt met je klant om zo klantgericht te kunnen werken en te weten waar de behoeftes liggen. Ik denk dat mijn sterke punt hierin is dat ik met mijn enthousiasme een ijsbreker kan zijn. Daarbij is het belangrijk dat je geen beloftes doet die je niet kunt waarmaken.”

Kenmerkt ‘enthousiasme’ jouw persoonlijke aanpak? “Absoluut, ik heb gemerkt dat mijn persoonlijke en enthousiaste manier van aanspreken van klanten die ik al heb gezien of gesproken, hen losser maakt en er op die manier ruimte ontstaat voor een echt gesprek” 

Is er een specifieke oplossing die je hebt geleverd waar je trots op bent?  “Ja, na een prospectiebezoek heb ik een offerte uitgewerkt waarin ik uiteraard naast het aanbieden van de bekende merken ook heb nagedacht over andere alternatieven. Twee weken later liet hij weten dat hij met ons wilde samenwerken. Ik ben hier best trots op aangezien mijn intuïtieve idee voor de alternatieve opties een goede zet bleek te zijn.” 

Om goed te adviseren moet je dus ook goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Hoe doe je dat?

“De ontwikkelingen gaan snel, dus zelfstudie is belangrijk. Verder ondersteunen onze leveranciers ons met productupdates. Zij delen met ons dan de laatste nieuwtjes. Ik had er vandaag toevallig nog twee!” 

Wat vind je leuk aan het werken bij DatAction?

“Het teamgevoel! Vrijdag na het werk socializen we door wat met elkaar te drinken. Je moet ook leren samenwerken omdat iedereen elkaar nodig heeft. Iedereen levert een belangrijke bijdrage. Daar draag ik graag aan bij.” Direct contact met Marlies en benieuwd naar wat ze voor jouw bedrijf kan betekenen? Stuur dan een bericht naar marlies.welter@dataction.be