Geen connectieproblemen met StayLinked en Panasonic FZ-G1

januari 2020

C.RO Ports Zeebrugge kende moeilijkheden met het behouden van een constante verbinding tussen al zijn mobiele werknemers. De klant werd  voorzien van de Panasonic FZ-G1 toestellen en de softwareoplossing StayLinked waardoor alle connectieproblemen definitief tot het verleden behoren.

C.RO Ports in Zeebrugge is een grote, logistieke behandelaar van goederen zoals nieuwe personenwagens, trailers en containers die vaak geladen zijn met verse voedingswaren. “Het is zeer belangrijk dat we continu inzetten op het verbeteren van onze processen. Dagelijks laden en lossen meer dan 2000 trucks op de terminal. Met ons voorraadmanagementsysteem kunnen we constant volgen waar wat staat en waar het heen moet, zodat we de juiste flows kunnen organiseren”, aldus Fangio Wauters, Systems / Operations bij C.RO Ports Zeebrugge. “Connectieproblemen zorgden er echter voor dat er niet optimaal gewerkt kon worden. Gebruikers moesten telkens wanneer de verbinding wegviel hun toestellen herstarten, waardoor kostbare tijd verloren ging”, verklaart Fangio verder. C.RO was op zoek naar een partner die hen een hard- en softwareoplossing kon bieden, en vond deze bij DatAction en Panasonic.

Oplossing wifisignaal dankzij StayLinked software en Panasonic FZ-G1

“De trucks die het vervoer verzorgen vanop de kaai naar het schip of vice versa, verloren steeds hun verbinding eens ze het schip inreden”, legt Fangio verder uit. “De grote uitdaging hier is het wifisignaal tot bij de mobiele werknemers te krijgen, aangezien de omgeving veel stoorelementen kent zoals omliggende bedrijven, containers en schepen”, verduidelijkt John Kluskens, Accountmanager bij DatAction. DatAction heeft gezocht naar een oplossing voor dit probleem, en heeft die gevonden in StayLinked. “StayLinked is een software die ervoor zorgt dat de applicatie van de gebruikers blijft lopen, ook al is er geen verbinding. Dit zorgt voor veel minder problemen en een verhoging van de productiviteit”, legt John uit.

Vlotte samenwerking en oog op meer in de toekomst

Beide partijen spreken over een succesvolle samenwerking: “We zijn zeer tevreden over de oplossing die DatAction ons heeft aangereikt, enerzijds met de Panasonic FZ-G1 toestellen en anderzijds met de softwareoplossing StayLinked. Alles werkt optimaal en DatAction heeft zeker de ROI waargemaakt. Bovendien bieden ze niet alleen nieuwe producten aan, maar denken ze ook mee na om alles efficiënter te laten verlopen. De keuze voor DatAction is er gekomen op basis van een zeer goede communicatie, hun kennis van de nieuwste technologieën en affiniteit voor de logistiek. We bekijken zeker de mogelijkheden om onze samenwerking uit te breiden naar de toekomst toe”, vertel Fangio nog. 

De video over het project bij C.RO is hier te bekijken.

Meer info over de FZ-G1 of StayLinked software?