DAF Trucks N.V. enthousiast over nieuwe voice applicatie

mei 2022

DatAction implementeerde bij DAF Trucks met succes een nieuwe voice applicatie. Dankzij DatActions software-aanpassingen en voice systeemupgrades zag DAF een grote afname in het aantal fouten. Bovendien genieten de pickers nu van een vlottere en intuïtief werkende voice-dialoog.

Medewerkers van DAF Trucks werken sinds kort met de voice applicatie van DatAction. Een schot in de roos vertelt Gregory Morrone, Continuous Improvement Manager PDC Eindhoven en projectleider bij DAF, enthousiast: “Ik ben erg onder de indruk van de prestaties van ons systeem sinds de invoering van de applicatie. Wat ik nog het allerbelangrijkst vind, is de waardering die ik waarneem bij onze pickers, iedere keer dat ik door het magazijn loop. Ik krijg af en toe zelfs een duimpje omhoog! Dus: proficiat allen met een mooi behaald resultaat!” 

Op weg naar meer gemotiveerde pickers 

De distributiecentra van Paccar Parts in Europa, moederbedrijf van DAF, bevinden zich in Eindhoven (NL), Leyland (UK), Madrid (ES) en Budapest (HU). Deze distributiecentra maakten gebruik van een voice picking systeem van een andere aanbieder. Men liep daarbij tegen issues aan met onder meer de stemherkenning en complexe combinaties van in te spreken checkdigits. Vooral de time-outs bij het inspreken en het uitblijven van een antwoord van het systeem maakten het voor de pickers lastig.

De combinatie van deze issues zorgde voor irritatie bij pickers, die regelmatig begonnen te roepen tegen het systeem. Dit bevorderde de herkenning natuurlijk niet. Soms werd er zelfs teruggegrepen naar een handscanner om de picking af te ronden, met efficiëntieverlies als gevolg.

Samenwerking is de motor van een sterk partnership

Tijdens een DCW (Distribution Center Walkthrough) door DatAction en partner Art4L, constateerden we een aantal tekortkomingen in het bestaande voice systeem van Paccar Parts. Na een uitgebreide analyse van de loggings kwamen we tot de conclusie dat er niet alleen behoefte was aan een software herziening, maar ook aan een optimalisatie van de stemherkenning en vereenvoudiging van de picking prompts.

De nieuwe applicatie werd voorzien van ‘adaptive recognition’ technologie. Deze technologie verkleint de kans op herkenningsfouten. Aan de hand van de verwachte steminput van de operator worden de stemsjablonen op een intelligente manier automatisch aangepast.

De picking taak werd beter afgestemd op het picken in de praktijk, zodat het gehele proces vlot en foutloos verloopt. Verder voorkomen we door finetuning van de herkenningsparameters dat het systeem onterecht commando’s herkent (zogenaamde substitutions / insertions).

Op het gebied van hardware werden de oudste Honeywell TalkMans (voice devices) vervangen door de nieuwe Honeywell TalkMan A720X met SRX-3 draadloze headsets. Deze headsets onderdrukken het omgevingsgeluid op optimale wijze. De voicetaak is voortaan compatibel met zowel de nieuwe (Linux) toestellen als de bestaande (CE) TalkMans. Hierdoor konden de oude devices vervangen worden zonder onderbreking van de warehouse-activiteiten. Een extra investering voor DAF was niet nodig omdat we dezelfde interface met het mainframe bewaard hebben.

De aangepaste voice applicatie werd eerst uitvoerig getest in Eindhoven waarbij de oude en de nieuwe applicatie in de overgangsfase tegelijk gebruikt konden worden. De roll-out naar buitenlandse vestigingen start in de komende weken.

Over DAF Trucks N.V.

DAF Trucks N.V. is de belangrijkste fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Europa. DAF is een dochteronderneming van PACCAR Inc., de globale leider in het bouwen van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. Paccar ontwerpt en produceert ook geavanceerde dieselmotoren, levert financiële diensten, informatietechnologie en distribueert vrachtwagenonderdelen.

Net als DAF stappen zetten op het gebied van voice picking?

Neem dan contact op met Software Engineer – Voice & RFID Marc Brondeel via marc.brondeel@dataction.be / +32 (0)53 825 880 of Accountmanager Solutions Heidi Sticker via Heidi.sticker@dataction.be / +32 (0)53 825 880. Het DatAction team maakt graag een vrijblijvende scan van de mogelijkheden van voice picking voor uw fabriek, distributiecentrum of warehouse!