Betrouwbare technologie partner voor logistieke oplossingen en warehouse optimalisatie 

Sinds 1989 is DatAction een betrouwbare partner voor digitalisering en automatisatie van bedrijfskritische logistieke processen. Met vestigingen in België en Nederland bedienen wij de Benelux markt.

Expert in oplossingen met hardware en software

DatAction opereert in nichemarkten waar veel kennis voor nodig is. Kennis die bij onze klanten vaak zelf niet aanwezig is of ook moeilijk door hen up-to-date te houden is. Tenslotte gaat het om het leveren van oplossingen met specifieke hardware en software. Klanten zien DatAction dan ook als partner in een gezamenlijk project, van tekentafel tot oplevering.

Ontzorgen van onze klanten met dienstverlening

Na oplevering van een project, bieden wij onze klanten een uitgebreid dienstenpakket aan. Wij geloven immers in doen waar je goed in bent en helpen onze opdrachtgevers te focussen op hun core business. Ze kunnen bij DatAction terecht voor after sales service, zowel on site als vanop afstand, onderhoud, reparaties en opleidingen.

Kwaliteit  

Conform onze kwaliteitsnormen investeren we doorlopend in kennis en techniek, in mensen en middelen, in transparante processen en in flexibiliteit om adequaat op veranderingen in te spelen. Wij garanderen een dienstenpakket met een consistent serviceniveau, klantentevredenheid en kwaliteit staan hierbij voorop. Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze processen nog verder te verbeteren, waarbij vernieuwingen gestructureerd worden doorgevoerd.

Nieuws

januari 2023

Waardevolle samenwerking DatAction en Hardis Group Benelux

“We hebben onlangs ons partnership geïntensiveerd en zien nu al dat dat z’n vruchten afwerpt!” Aan het woord zijn Robert Roosendaal, Sales Manager bij DatAction en Ronald Schepers, Sales Director bij Hardis Group Benelux.

REFLEX WMS is hét Warehouse Management Software platform voor groei dat al 25 jaar bijdraagt aan efficiëntere logistieke stromen binnen onder meer fabrieken en warehouses. In deze blog vertellen Robert en Ronald meer over de samenwerking tussen de twee bedrijven.

januari 2023

​Goede voornemens voor 2023

Het opstellen van goede voornemens voor uw bedrijf kan helpen om het jaar op positieve wijze van start te gaan! Wij hebben alvast drie goede voornemens op een rijtje gezet die u dit jaar zeker gaan helpen.

december 2022

Interview met Roy van der Broek

Roy van der Broek werkt bij DatAction als Service & Project Engineer. Hij vertelt graag over zijn drijfveren, over wat hij belangrijk vindt in het contact met opdrachtgevers én over de stappen die hij gaat zetten binnen DatAction.

september 2022

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het najaar is een piekmoment voor veel warehouses en logistieke dienstverleners. Vanwege het grote aantal feestdagen én de huidige digitalisering, met grote volumes aan online bestellingen, opereren veel bedrijven op de top van hun kunnen. Met deze drie handige tips gaat u goed voorbereid het najaar in.

juli 2022

Sterk partnership tussen DatAction en Zebra Technologies

‘Een jarenlange partnership geeft vertrouwen!’ Aan het woord zijn Robert van Roosendaal, Sales Manager bij DatAction en Mikel van Urk, Business Lead Channel & AIT Benelux bij Zebra Technologies. Zebra Technologies is een Amerikaanse topfabrikant die onder meer mobiele computers, printers en barcodescanners maakt. In deze blog vertellen ze meer over de samenwerking tussen de twee bedrijven.

juli 2022

RFID - wat kunt u ermee?

RFID is dé oplossing voor het snel en efficiënt identificeren van producten. De techniek verbetert bedrijfsprocessen en vermindert fouten. Hoewel RFID in zijn huidige vorm al is uitgevonden in de jaren 60, wordt de techniek steeds robuuster door verdere technologische ontwikkelingen.

mei 2022

DAF Trucks N.V. enthousiast over nieuwe voice applicatie

DatAction implementeerde bij DAF Trucks met succes een nieuwe voice applicatie. Dankzij DatActions software-aanpassingen en voice systeemupgrades zag DAF een grote afname in het aantal fouten. Bovendien genieten de pickers nu van een vlottere en intuïtief werkende voice-dialoog.

april 2022

Met de Proglove ben je aan de winnende hand

Meer doen in minder tijd; die uitdaging staat vaak centraal bij logistiek- en warehousemanagers. In de zoektocht naar efficiency heeft DatAction een sterk vertrouwen opgebouwd in de ProGlove. Benieuwd naar dit slimme product? Senior Project Engineer Jordy Broekhuizen vertelt u er in deze blog alles over!

april 2022

De BOLT mobiele werkplek is een must voor elk warehouse

Medewerkers die in een groot magazijn werken herkennen het: dagelijks gaat er veel tijd verloren aan de lange loopafstand tussen de werkvloer en de vaste werkplek van medewerkers. Snel iets noteren, invoeren of informatie raadplegen is hierdoor niet mogelijk. Een gemiste kans! De oplossing is een mobiele werkplek zoals de BOLT, ontwikkeld door DatAction. Hiermee hebben medewerkers direct toegang tot hun belangrijkste apparatuur. Dat scheelt niet alleen tijd, maar vermindert ook fouten.

maart 2022

Trots op ons sterke partnership

DatAction zorgt voor wereldwijde inzet van voice picking bij Volvo Cars

DatAction heeft in 2022 Volvo Cars begeleid om ook de Chinese assemblagelijn in Daqing met voice picking uit te rusten, een duidelijk teken van vertrouwen in zowel DatAction als de geïnstalleerde voice oplossing. Na Europa en de Verenigde Staten betekent dit voor DatAction en Volvo Cars al het derde continent waar de oplossing wordt ingezet.

Daqing gaat de ‘Pick-To-Line’ voice-oplossing van Volvo Car Gent in gebruik nemen. Deze functionaliteit van de applicatie sluit beter aan bij hun pick-to-line proces en werkt daardoor vlotter en efficiënter dan hun huidige oplossing. Marc Brondeel, Software Engineer- Voice & RFID bij DatAction, vertelt meer over deze bijzondere samenwerking.

maart 2022

Fabriek Logistiek: een unieke bundeling van kennis

Fabriek Logistiek is dé plek in België om nieuwe warehouse processen en technologieën te testen. Het bijzondere is dat u die tests doet met eigen goederen én eigen personeel. Zo kunt u direct ervaren of de nieuwe technologie of aanpassing in het proces een meerwaarde geeft. DatAction mocht als partner een rol vervullen in de ontwikkeling van dit bijzondere testcentrum. Accountmanager Solutions Heidi Sticker vertelt u er graag meer over! 

februari 2022

Luisteren is het allerbelangrijkst in mijn vak

Marlies Welters is Accountmanager Solutions voor de Belgische markt bij DatAction. Hoe ze in het vak is gerold, waarom ‘luisteren’ cruciaal is in haar vak en op welke oplossing ze het meest trots is lees je in dit blog!

februari 2022

De specialist weet waar hij het over heeft

Het is essentieel om uw besturingssysteem regelmatig te updaten. Bijvoorbeeld omdat u de security van uw MDM (mobile device management) altijd op het hoogste niveau wilt houden.

De nieuwe generatie Android 11 heeft behoorlijk wat invloed op uw MDM-tool. Zo zijn er vanuit Android best wat restricties op het configureren van MDM toestellen. DatAction heeft de know-how om u hierbij te helpen. Specialist Younes vertelt je er alles over in dit blog.

januari 2022

Bij DatAction is elke dag anders

Steffan Hendriks werkt bij DatAction als Business Development Manager. Hij vertelt graag over zijn drijfveren, over wat hij belangrijk vindt in het contact met opdrachtgevers én over DatAction.

januari 2022

Honeywell PM45 printer

Honeywells industriële PM45 printer vervangt de PM43.

april 2021

Stabiel WLAN in uw Warehouse

Mobiel werken is handig én het bespaart tijd, maar wat als je verbinding steeds wegvalt of hapert? Dat geeft niet alleen productiviteitsverlies, maar er worden ook meer fouten gemaakt. Bovendien raken werknemers gefrustreerd over de apparatuur waar ze mee moeten werken. Als je dit probleem niet aanpakt, dan resulteert dit uiteindelijk in ontevreden medewerkers en klanten.

maart 2021

Smart Cabinets en Lockers

Hoe voorkom je verlies en verminder je defecten aan mobiele scanning apparatuur?

februari 2021

Fabriek Logistiek

Fabriek Logistiek wordt hét #testcentrum in België waar je op zoek kunt gaan naar de meest optimale logistieke flow voor jouw magazijn. Zo moet je permanent een correct zicht hebben op inkomende goederen,voorraad en verzending en daarvoor is een vlotte identificatie van je goederen cruciaal.

december 2020

Mobiele werkplek verhoogt productiviteit magazijnmedewerker

In grote magazijnen gaat er veel tijd verloren doordat medewerkers naar hun vaste werkplek met pc of printer moeten lopen. Het is voor veel warehousemanagers een uitdaging om de loopafstanden te verkleinen, zodat de medewerker zijn tijd efficiënter en effectiever gebruikt. Dit bereik je onder meer door de werkplek mobiel te maken. Dat scheelt niet alleen tijd, maar vermindert ook fouten.

november 2020

Zó voorkom je malware en datalekken op mobiele devices

Het gebruik van mobiele apparaten in bedrijven neemt al jaren toe en lijkt de laatste tijd bovendien almaar sneller te gaan. Tablets en mobiele telefoons worden voor steeds meer processen ingezet om gegevens te verzamelen. Tegenwoordig is Android als besturingssysteem dominant aanwezig op vrijwel alle mobiele apparaten, en dat geldt voor zowel de professionele apparatuur als de apparatuur die bedoeld is voor de consumentenmarkt. Een vraag die steeds meer bedrijven anno nu bezig houdt is: hoe houd je je bedrijfsgegevens veilig wanneer deze zelfde gegevens op een mobiel apparaat toegankelijk zijn?

oktober 2020

Uw warehouse wil dringend over naar Android!

In deze uitdagende coronatijden, boomt e-commerce meer dan ooit tevoren. En Microsoft stopt in 2020 definitief met de support van Windows voor mobile devices. Het gevolg is dat alle fabrikanten nu volledig inzetten op Android als operating system op handhelds en dat binnenkort geen mobiele handterminals meer kunnen worden geleverd die op het Windows platform werken. Voor bedrijven en warehouses betekent dit een grote verandering. Werken jouw scanners nog op Windows? Dan is het nu de tijd om de transitie naar Android als modern, flexibel en toekomstgericht operating system te gaan onderzoeken.

oktober 2020

Over productiviteit in warehousing, zwaailichten en gedreven medewerkers

'Uiteindelijk draait het om betrouwbaarheid, risicobeheersing en controle. En dat krijg je binnen een organisatie alleen voor elkaar als je bedrijfskritische processen op orde zijn.' Aan het woord is Robert Roosendaal, Sales Manager bij DatAction, een bedrijf dat bekend staat als expert in warehouse automatisering en mobiele computersystemen voor hulpdiensten. 'Wij geloven vooral in doen waar je goed in bent en helpen onze opdrachtgevers om bezig te kunnen zijn met hun eigen core business. In de blogs die we de komende periode gaan delen, gaan we vooral in op de uitdagingen waar onze doelgroep dagelijks mee te maken heeft.'

maart 2020

DatAction tekent contract met Ministerie van Defensie

Na het winnen van een Europese aanbesteding heeft DatAction een
raamcontract met het Ministerie van Defensie
getekend voor levering van Automatische Identificatie Apparatuur, zoals labelprinters,
barcodescanners en toebehoren zoals etiketten. Een belangrijk onderdeel
is ook het onderhoud van zowel de nieuwe als de bestaande printers en
scanners die binnen Defensie gebruikt worden voor de logistieke
operaties.

januari 2020

Geen connectieproblemen met StayLinked en Panasonic FZ-G1

C.RO Ports Zeebrugge kende moeilijkheden met het behouden van een constante verbinding tussen al zijn mobiele werknemers. De klant werd  voorzien van de Panasonic FZ-G1 toestellen en de softwareoplossing StayLinked waardoor alle connectieproblemen definitief tot het verleden behoren.

juli 2019

Honeywell CK65 Orange Rubber Boot

Vanaf heden is voor de Honeywell CK65 handterminal ook een oranje rubber boot beschikbaar.

mei 2019

Oplossingen met ProGlove’s smart gloves mogelijk

  • DatAction voegt ProGlove’s wearable barcode scanners toe aan hun portfolio.
  • ProGlove’s verbetert de ergonomie van het barcode scannen en helpt 33% van alle picking fouten voorkomen.